For the record, I never bought that we can only taste sweet, sour, salt and bitter with our tongue. Recently an additional taste has been identified which the tongue identifies: that of certain amino acids or protein building blocks. It's called the Umami taste because it was studied in Japan. Also there is no taste map on the tongue, that's old mythology. But I think that there are still other tastes we can perceive. Close up your nose with your fingers and eat a zinc or a magnesium tablet. You can taste it at the back of your tongue. It's pretty disgusting, in fact. It might be a different process from that of a taste bud, it does feel more like a chemical reaction directly on the surface of the tongue.
Pour mémoire: je n'ai jamais cru à cette histoire que nous ne pouvons goûter que le salé, le sucré, l'acide, l'amer. Récemment, on a découvert un autre arôme identifiable: celui de certains acides aminés. On appelle cette faculté l'Umami, parce qu'il a été découvert au Japon. De plus, il a été démontré que la carte des goûts appartient au domanie de la mythologie. Je pense que la langue peut encore discerner d'autres goûts que ces cinq. Bouchez vos narines avec vos doigts et croquez un comprimé de zinc ou de magnésium. On sent le goût au fond de la bouche. Très désagréable. Peut-être par un processus différent des papilles, on a l'impression d'une réaction chimique directement sur la langue.
Rapport gustatif par - Arabella Hutter
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